Снимка БулфотоОбявиха лекарствата, които бързо удрят Ковид. Бромхексин и колхицин са

...
Снимка БулфотоОбявиха лекарствата, които бързо удрят Ковид. Бромхексин и колхицин са
Коментари Харесай

Акад. Ваньо Митев: Има лекарства, които бързо удрят по Ковид

Снимка Булфото

Обявиха медикаментите, които бързо удрят Ковид. 

Бромхексин и колхицин са " голмайсторите " против COVID-19, сподели акад. Ваньо Митев, ръководител на Общото заседание на Медицинския университет  - София и началник на секция " Биохимия " в Катедрата по химия и биохимия на Медицинския факултет на МУ-София. Акад. Митев взе участие в конференция " Иновации и положителни практики в здравния бранш ", съобщи Българска телеграфна агенция.

С инхалации с бромхексин, направени в първите три дни от появяването на признаците, в домашни условия, пациентът няма да стигне до приемане в болница.

Приемът на колхицин дава положителни резултати, блокира развиването на цитокиновата стихия в организма, като поддържащата доза би трябвало да е 2 мг, а насищащата доза - от 3.5 мг, уточни той.

" Недостатъкът " на това лекуване е, че е доста на ниска цена, сподели още акад. Митев и уточни цените на други лекарства, употребявани в лечението против коронавирусната зараза, достигащи до над 3 хиляди евро.

Ако се съблюдава избран протокол за лекуване на COVID-19, в който са включени и фамотидин, цинк и други, и лекуването стартира оптимално рано, болният няма да стигне до болница, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР